Trajectòria

Neixement de la companyia

La companyia Terra Teatre neix l’1 de gener del 2016 amb la voluntat de posar un embolcall a tots el projectes escènics que es realitzen al voltant  de l’actor Jordi Hervàs Solà.

Tot i aixì, i entenent que la creació teatral és un art col·lectiu, la companyia no té una vocació unipersonal  ans tot el contrari, li agrada envoltar-se d’artesans, artistes i gent estimada que entre tots i totes fan realitat aquests projectes teatrals.

El primer espectacle que la companyia va realitzar fou “Els darrers dies de la Catalunya republicana” (Un text basat en l’obra d’Antoni Rovira i Virgili que duu el mateix nom) estrenat el dia 19 de març de 2016 a la Casa del Teatre Nu de Sant Martí de Tous. En aquest espectacle hi van participar Edmon Bosch (xel·lista), Marc Hervàs (direcció escènica), Irene Santos (atrezzo), Sastreria Caireta (vestuari) i una llarga llista de noms que van ajudar a fer realitat el primer projecte de la nova companyia.

Creació obra darrers dies

Què ofereix la companyia?

La companyia Terra Teatre té una vocació clara de fer teatre per adults. Vol fer un teatre sense un línia estètica i temàtica massa definida ja que creiem que són coses amb les quals una companyia de teatre no s’hi ha de casar perquè els temes a tractar depenen del moment personal en que es troben els creadors i les tendències estètiques estan al servei de les temàtiques. Així doncs, el ventall de creativitat queda absolutament obert i a disposició del teatre. No obstant, hi ha una cosa que volem que sigui denominador comú de Terra Teatre: Tot allò que forma part dels nostres espectacles ha de ser fruit d’un treball intens, sincer i que surti de les nostres entranyes.

Equip artístic

Jordi Hervàs Solà

Jordi i el seu titella

És llicenciat en Art Dramàtic, en l’especialitat d’interpretació, per l’Institut del Teatre de Barcelona. També té un màster sobre pedagogia teatral, “Teatre i educació”, realitzat a l’Institut del Teatre.

Va ser membre fundador del Teatre Nu, on va fer d’actor en tots els espectacles fins l’any 2000. Durant set anys va fer d’actor titellaire al programa de Televisió espanyola “Los Lunnis”, i més endavant al programa “Los Algos”, produït per TV Flash i Gestmusic. Després d’un petit i feliç parèntesi, el 2014 torna als escenaris de la ma de la companyia Príncep Totilau. l’1 de gener de 2016 Funda la companyia Terra Teatre.

Marc Hervàs Solà

Marc Hervàs. Director i dramaturg

Llicenciat en Art Dramàtic en l’especialitat de direcció escènica i dramatúrgia per l’Institut del Teatre de Barcelona, i en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Conjuntament amb la Clara Dalmau, dins l’empresa Ca l’Ubú, SL, l’any 2007 funda La companyia del príncep Totilau, i el 2012 El ballet imperial de la Reina Rosamunda, on centra principalment la seva activitat.

A més a més de tots els espectacles de les dues companyies, ha dirigit, també, produccions com “Petruixka”, al Gran Teatre del Liceu; “A l’arca a les vuit”, una producció de la Fundació Xarxa i del Temporada Alta que també es va poder veure al TNC; els concerts per a infants “Percussions”, “Els colors del metall” i “Wimoweh”, a L’Auditori de Barcelona, i “Un te a la menta” per a l’Obra Social de “La Caixa”. També ha dirigit espectacles com “La Ventafocs, potser sí, potser no”, en una coproducció del Teatre Nu i el TNC, i “El cel de Mozart”, a la companyia Microcosmos Teatre. Va dirigir al Liceu l’òpera “Oh, l’amor!” dins el programa Òpera a Secundària, i“Els nous colors del metall” per a L’Auditori.

Mariona Tuset

Mariona Tuset

Violoncel·lista. Estudia i es gradua al conservatori del liceu de Barcelona amb el professor Peter Thiemman. Després amplia els seus estudis a la Buchmann-Mehta academy of music de Tel-Aviv, on estudia amb el professor Hillel Zori. Actualment treballa com a professora i forma part de divereses formacions cambrístiques i orquestrals.

Fina López Lopez

Fina López

.

Actriu de teatre, cine i Tv. Professora i pedagoga teatral i conta contes.

Formada a l’escola Central de Teatre, en el Recorregut Professional d’Arts Escèniques. A l’Institut del Teatre, en el Postgrau de Teatre i Educació i a Silberestudio/El Club de Actores, en interpretació davant de càmera.

Va participar i actuar durant 4 anys a l’escola de teatre “La Tarima” d’Igualada. Va ser cofundadora, creadora i actriu, de la companyia de teatre Quadrat Màgic, en dos dels seus espectacles de creació pròpia. Va formar part de la companyia Experiment-u, en quatre dels seus espectacles. Actriu de la companyia Barcelonina Mamut Teatro, treballant en l’obra dramàtica de creació pròpia Monstruos Perfectos. En el darrer any ha protagonitzat diversos curtmetratges i capítols de TV i actualment i des de fa més 10 anys,  dirigeix obres de teatre amb alumnes de secundària.

ELENA CODÓ

Elena Todó

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona el 2001

Entre els seus treballs teatrals destaquen “Els fusells de la mare Carrà” de B.Brecht dirigit per Oriol Broggi (Teatre Tantarantana, 2004); “Els set contra Tebes /Antígona” dirigit per Hadi Kurich (Teatre Regina 2002); “Tres Cadires” dirigida per David Pintó (Fira Tàrrega, 2007); “A l’Arca a les vuit” dirigit per Marc Hervàs (Teatre Nacional, 2009)

En cinema cal destacar la seva participació en el Laboratori d’Actors de Joan Frank Charansonnet (2014) en els rodatges dels films Doctrina (2015),Pàtria (2016) i “Terra de telers” (2019) Ha protagonitzat els curtmetratges: “Adicción” de José Luís Díez (2004) i “Oposición silenciosa” de Bruno Sanz (2007). També va participar en la sèrie “El cor de la ciutat” de TV3 (2003)

És membre fundadora i creadora de les companyia En Clau de Clown, dedicada a la producció d’espectacles per infants amb un repertori extens d’espectacles: Pallassia, Gepetto, Clowny Red, Història d’una deixalla, Paraules que dansen, La Barraqueta dels contes, La Dragona Bufalletres…etc i amb més de 10 anys d’experiència. (+ info a www.enclaudeclown.com)

També gestiona la companyia Maia Teatre, per a públic adult. Amb espectacles de petit format: Re-Eva,Mudances, Mirall Endins, Aromes, 3 cadires o Micromegas.

(+ info a www.maiateatre.com)

Fa més de 10 anys que exerceix de rondallaire en biblioteques.També ha treballat en recreacions històriques per a museus i exposicions

Gabriella Mezo Van Reeken

Gabriella Mezo