Els darrers dies de la Catalunya Republicana

Fitxa tècnica

Presentació

Aquesta obra és la narració verídica d’uns dies dramàtics viscuts per l’escriptor, historiador i polític, Antoni Rovira i Virgili, quan entra en fase culminant l’ofensiva final de Franco contra Catalunya. Narració de l’angoixa, la desfeta i l’èxode dels catalans, que han estat les principals víctimes de la guerra encesa a Espanya per l’alçament militar de l’any 1936. Multitud de temes connecten els anys 30 amb l’actualitat: les relacions entre Catalunya i Espanya, els èxodes per Europa i la por a la pèrdua de la pròpia identitat. Rovira i Virgili narra, en primera persona, el viatge sense retorn que va fer amb la seva família i diverses personalitats polítiques i culturals fins a França. En aquest viatge, compartirà amb la resta de catalans i catalanes tots els dolors: La pèrdua de la llar, la fam, el fred i la incertitud del demà.

L’espectacle és un diàleg entre el personatge Antoni Rovira i Virgili  i un violoncel·lista que s’expressa amb  el seu instrument. El text està basat en l’obra de l’escriptor Rovira i Virgili «Els Darrers Dies de la Catalunya Republicana».

 Aquest espectacle està recolzat per la Universitat Rovira i Virgili per la celebració del 25é aniversari de la seva fundació, Programa.cat (Generalitat de Catalunya) i el recull d’actes que promou el Memorial Democràtic pel 80é  aniversari de la Guerra Civil espanyola. La producció de l’espectacle ha estat amb el suport i la residència de la Casa del teatre Nu i del Teatre de l’Aurora.
Els darrers dies de la república 5

Equip artístic

Actor: Jordi Hervàs Solà

Música: Mariona Tuset i Gabriella Mezö

Direcció escènica: Marc Hervàs

Espai: Marc i Jordi Hervàs

Adaptació del text original: Jordi Hervàs

Atrezzo: Irene Santos